top of page
Pica spletna .jpg
Kneading Dough

Pozdravljen '' SAM SVOJ PICOPEK''

Želiš navduševati svoje goste?

Če imaš v svojem domu hlebček za pico od ''SAM SVOJ PICOPEK'' si na pravi poti. Z nekaj nasveti, je lahko tvoja pica najboljša domača pica.

Tudi tukaj je pomembna TEHNIKA!

Tehnika odtajanja, vzhajanja in raztegovanja je enako pomembna kot sestavine. Tako da zdaj si na vrsti ti.

Nekaj malega o nas

Smo tim podjetja Armarium d.o.o., lastniki picerij in proizvodnje testa za pico. S 30 letno podlago izkušnenji si upamo s svojim znanjem priti v vsak dom. S preciznostjo izbiramo sestavine in verjamemo, da je skrivnost v detajlih.

Kako ravnati s testom

Odtajanje

VZHAJANJE

RAZTEGOVANJE

OKUSI

ČASA IMATE ENO NOČ

Najboljše je, če lahko za odtajanje in vzhajanje porabite 24 ur. Tako bo rezultat najboljši. To pomeni, da večer pred pripravo pic, zamrznjeno testo shranite v hladilnik. Če je hlebčkov več, naj bodo med sabo narazen vsaj 4 centimetre, saj bodo pridobili še na velikosti.. Da se ne sušijo, naj ostanejo v vrečki. Hlebčke lahko direktno pokrijete z mokro krpo ali s folijo za živila.

 

ČASA IMATE NAJMAJN 3 URE

Čeprav prisegamo, da se testo odtaja počasi v hladilniku, lahko testo odtalite na sobni temperaturi. V roku 2 ur, je testo lahko odtaljeno. To naredite tako, da testo položite v pladenj. Priporočamo, da kuhinjsko krpo zmočite z vročo vodo in hlebčke pokrijete. Hlebčki naj se ne dotikajo, saj bodo še pridobili na velikosti.

VZHAJA NAJ VSAJ 1 URO IN NE VEČ KOT 3

Testo naj vzhaja pri sobni temperaturi in v zaprti posodi. Posodo lahko prekrijete tudi z mokro krpo ali s folijo za živila.

Večina pic je okroglih, ker oblikovanje kroga omogoča, da po robovih ostane več testa in tako pečete pice s hrustljavim robom. Testo položite na kup ostre moka, h kateri lahko primešate nekaj koruznega zdroba, tako boste dosegli še boljšo hrustljavost pice. Tehniko najbolje da si ogledate na spodnjem videu.

Prisegamo, da na pico ne damo več kot 5 sestavin. Klasične pice, najprej namažemo s pelati in pazimo, da ne mažemo po robu pice, dodamo riban sir po okusu in pazimo da ga ni preveč, saj hitro povozi ostale sestavine, kuhan pršut in šampinjone. Z origanom začinimo ko je pica pečena in še vroča.

 

Seveda pa meja pri okusih ne obstaja, za to lahko menjate pelate s kislo smetano ali čim drugim, kuhan pršut z rezinami govejega steaka, in uporabljate svoja zelišča. Veseli bomo, če boste kakšen dober recept delili tudi z nami.

PEČENJE

Pico lahko pečemo v domači električni pečici, krušni peči ali drugih oblikah pečice. Pomembno je, da pečete pico na temperaturi vsaj 260°C in največ na 320°C

- 260°C - cca 9 minut

- 280°C - cca 8 minut

- 300°C - cca 7 minut

- 320°C - cca 6 minut

Za več informacij nas kontaktirajte!

Kneading Pizza Dough

ARMARIUM d.o.o

Mariboroska 120, 3000 Celje
Davčna številka: SI93129246


KONTAKT

Klemen Jereb | 051 605 388 | klemen@massec.org
 

bottom of page