NAVODILA ZA UPORABO TESTA ZA PICO
Za optimalno kakovost testa je priporočljivo, da se odtali dan pred uporabo.
Priporočljivo je upoštevati spodaj opisane tehnike
-
odtajanja,
-
vzhajanja
-
raztegovanja
Za dodatna pojasnila in pomoč, smo na voljo na telefonski številki 051 605 388 ali 070 244 979 ali elektronskem naslovu klemen@massec.org.
ODTAJANJE TESTA
-
Zamrznjeno testo čez noč pustite v hladilniku na 3℃ , naslednji dan, čez cca 12 ur bo odtaljeno. Medodtajanjem in vse do uporabe, naj bo testo ves čas pokrito z vlažno krpo ali živilsko folijo, tako preprečite izsušitev. Posodo, kjer je shranjeno testo, zaradi ohranjanja vlage, pokrijte s pokrovom.
-
Če nameravate testo uporabiti v tekočem dnevu, ga vzemite iz zamrzovalnika najmanj 4 ure pred uporabo. To je najkrajši potreben čas, za odtajanje testa. Če želite pospešiti odtajanje, testo na sobni temperaturi pokrijete s krpo, namočeno v vročo vodo in rahlo ožeto. Postopek večkrat ponovite. Tak postopek uporabite le v nujnih primerih, saj testo v tem primeru ni optimalne kakovosti.
-
Odtaljeno testo lahko ostane v hladilniku do 3 dni na 3 ℃ in še ohrani kakovost.
VZHAJANJE TESTA
-
Odtaljeno testo naj pred uporabo vzhaja na sobni temperaturi vsaj 2 uri, do dvakratnega volumna.
-
Če želite pospešiti vzhajanje testa, ga postavite na toplo mesto, vendar ne na temperaturi višji od 30 ℃.
-
Če vam testo stoji dlje časa na sobni temperaturi in želite upočasniti vzhajanje, ga ohladite v hladilniku.
-
Če vam testo stoji dlje časa na sobni temperaturi in želite upočasniti vzhajanje, ga ohladite v hladilniku.
RAZTEGOVANJE IN PEKA
-
Pred raztegovanjem, naj bo vzhajano testo ogreto najmanj na 21 ℃. Tako bo bolj prožno, lažje za raztegovanje in pečeno bolj puhasto. Ne raztegujte hladnega testa, saj to lahko vpliva na končni rezultat.
-
Testo je priporočljivo raztegovati ročno, najbolje s tehniko, prikazano v video navodilih. Raztegujete lahko tudi s pomočjo stroja, vendar izdelek ne bo takšne kakovosti.
-
Testo z nadevi po želji, pecite v primerni peči. Priporočena temperatura je 320 ℃ – 3 minute. Temperatura in čas peke sta odvisna tudi od vrste peči.